023-3690000 support@webalist.eu
Hoe krijg ik mijn website snel in de lucht?

Hoe krijg ik mijn website snel in de lucht?

Het valt me op dat er best  veel ondernemers zijn die, als ze besluiten een website te maken of een nieuwe website te laten maken, dat het zo lang duurt voordat die website operationeel is.  Dat snap ik niet want volgens mij is dat een kwestie van even doorpakken en zo snel mogelijk die site live zetten en daarna gaan verbeteren.

Wat zijn de  redenen waarom het zo lang duurt?

Ik denk dat er een aantal redenen aan te wijzen zijn. Ten eerste onkunde ofwel gebrek aan kennis. Er zijn ondernemers die een website willen hebben, maar ze weten eigenlijk niet hoe ze die website goed op moeten zetten. Ze willen het eigenlijk zelf doen, nemen geen mensen in de hand om die website voor ze op te bouwen. Ze weten ook niet goed hoe ze de teksten moeten maken voor de website en daardoor stagneert het hele proces en duurt het eigenlijk veel te lang voordat de website live komt.

Een andere reden is perfectionisme. Heel veel ondernemers zijn perfectionistisch dus alles moet goed zijn. ik kan je één ding zeggen, op je website is nooit alles goed dus je kan doorgaan met het finetunen n het helemaal goed maken maar uiteindelijk zal het toch niet goed genoeg zijn. Maar dat perfectionisme houdt je wel tegen om die site live te zetten , terwijl als je dit laat varen en dan kan je veel sneller die site live zetten en dan ga je wel gaandeweg verbeteren.

De derde reden waarom het te lang duurt voordat sites online komen is omdat er foute prioriteiten gezet worden en wat bedoel ik daarmee. Je focust je niet zozeer op de teksten en zo snel mogelijk die website live hebben en zorgen dat je klanten gaat krijgen, maar het design moet helemaal goed zijn. Men zoekt heel lang naar foto’s. Men laat een logo ontwerpen., allemaal om die site er mooi en gelikt uit te laten zien.

Begrijp me niet verkeerd, uiteraard is design belangrijk, maar het belangrijkste is dat die website geld voor je gaat opleveren en jouw klanten gaat opleveren Zolang jouw website  niet live is, komen er geen klanten dus zelf zal ik altijd eerder kiezen voor functionaliteit dan voor design en dan gaandeweg kan je de website altijd nog wat aanpassen.

Wat zijn de gevolgen als het te lang duurt voor de website live staat?

Zolang jouw website niet operationeel is  zal deze geen klanten opleveren en als het geen klanten oplevert, dan levert het ook geen omzet op. Daar komt nog bij dat je dan geen platform waarop je jouw expertpositie kunt vergroten en laten zien. Ook heb je geen mogelijkheid om een goede mailinglijst op te bouwen. En het is juist zo waardevol om een grote mailinglijst te hebben. Vandaar dat ik altijd zorg dat mijn websites zo snel mogelijk operationeel zijn

Wat moet je doen om je website snel online te krijgen?

Ten eerste is het een kwestie van ‘Gewoon doen’ Maak tijd vrij om de teksten voor de website te maken. Jij bent de expert, dus jij bent de enige die de teksten voor jouw website kan maken.  Voor de rest kan je het beste hulp zoeken.

Ten tweede, ga niet zelf technische dingen uitzoeken zoals het koppelen van een  e-mailsysteem aan je website. Daar zijn specialisten voor die kan je inschakelen. Zorg ervoor dat jij  je alleen maar op het aanleveren van content hoeft te richten.

Mijn derde tip is dat je ervoor zorgt dat je de juiste stappen maakt. Zorg dat je je focust op de inhoud van jouw website, de content dus. Richt je op het schrijven van het e-book, de teksten van je mails,  op de teksten van je homepagina,  je positioneringspagina.  Mocht je  een logo willen hebben zorg dat je hier zo min mogelijk tijd en geld aan besteedt. Zo kan je via fiverr.com een logo voor $5 – $10 laten maken. Dat is goed genoeg voor de start van je website. Zodra er meer geld binnenkomt, kan je meer geld uittrekken voor een mooier, beter logo.

Richt je dus in eerste instantie op de inhoud van je website zodat je zo snel mogelijk van start kan gaan. Zeker als je hulp inschakelt is het mogelijk om je website in 2-4 weken operationeel te krijgen. En dan kan je aan de slag om te zorgen dat de site je meer klanten en dus meer omzet gaat opleveren.

Hoe lang duurt het bij jou?

Ik ben benieuwd hoe lang heeft het geduurd voordat jouw live was? Of misschien wil je binnenkort een nieuwe website (laten) maken? Binnen hoeveel tijd wil je deze dan operationeel hebben. Laat het weten via het reactieveld hieronder.

Download nu 

E-book 'Website Effectiviteitstest

 

Een kadootje voor mij, een kadootje voor jou

Een kadootje voor mij, een kadootje voor jou

Wil je gewoon meteen je kadootje ontvangen, zonder verhaal? Prima, klik hier.

Als je het wel wil lezen, hier is het:

Ik heb je gemist het afgelopen jaar. 12 jaar lang heb ik keihard gewerkt om een mooi bedrijf op te bouwen dat zelfstandig kon groeien. Met (diep) vallen en opstaan is het uiteindelijk gelukt, misschien nog niet perfect, maar ik had wel ruim voldoende vertrouwen in het team en daarom besloot ik in de zomer van 2016 een “sabbatical year” te houden.

Dat was super!

Voor drie maanden……

Daarna ging het weer enorm kriebelen, het succes had me zoveel energie gegeven dat ik het niet meer kwijt kon in de kinderen naar school-, tekenles-, drummen-, tennissen-, dansen- en speelafspraakjes te brengen, te koken, lang vergeten hobbies opnieuw op te pakken, naar het strand, fietsen en naar pretparken en natuurlijk uitgebreid-, lang- én vreselijk “offline” op vakantie te gaan.

De voldane rust en het volle gezinsleven in de eerste maanden bleef, maar er kwam langzaam een niet te stoppen behoefte op om meer voor de wereld te doen. Ik wist al welke impact ik kon hebben, waarom zou ik daar dan nu (tijdelijk) mee stoppen? Net nu het zo goed ging, nu alles voor elkaar was? Nu ik mijn handen vrij had?

Ik besloot een stap te zetten naar meer impact. Een appje naar Nisandeh was voldoende om zijn nieuwsgierigheid te wekken: ik had ideeën en hij had blijkbaar ideeën waarbij hij al vaker aan mij had gedacht maar niet uitgesproken, OK. 1 + 1 = 3

Een maand later zat ik bij hem op het terras bij zijn prachtige huis op het Paradijselijke Canarische eiland Tenerife. Ik bedacht dat het voor een uurtje zou zijn (ik had wel voor de zekerheid een week geboekt, je weet nooit wat het universum te geven heeft) en het werden prompt 5 geweldige en inspirerende dagen, voor allebei. Naast hard werken deden we lange hikes in de adembenemend mooie bergen en bezochten we de prachtigste uithoeken van het eiland.

Lees verder onder deze foto’s

Ik zal je het lange verhaal besparen, maar aan het eind van de week hadden we een volledig uitgewerkt businessplan en hadden we een aantal businesspartners en zijn team ter plaatse gemobiliseerd om dit idee uit te voeren: een businesseducatieplatform voor ondernemers.

We gaven onszelf drie maanden de tijd om versie 1 te bouwen. En…..ACTIE!

3 maanden later was het zogenaamde “working prototype” klaar om te lanceren en dat deden we dus ook, middels een evenement gevolgd door enkele marketing-‘funnels’ die uiteindelijk leidde tot de eerste (bijna) 1.000 leden.

Van deze eerste omzet betaalden we het personeel en de partners die hadden meegebouwd en bouwden we de tweede versie van het platform: nieuwere technologie, meer mogelijkheden en vooral: het werd mogelijk een ongelimiteerd aantal gebruikers toe te voegen.

Het businessmodel dat we hadden gekozen werkte echter niet zoals we hadden bedacht.

De euforie van de eerste lancering was gezakt, shit….

Bleken we toch in de oude valkuil getrapt te zijn: we waren verliefd geworden op ons product, en waren de doelgroep uit het oog verloren….dom, dom, dom…

Terug naar de tekentafel dus….en vooral: naar de (potentiële) gebruikers!

Die waren unaniem: “wij willen geen platform met allerlei losse video’s, de kracht van de trainingen zit in de structuur en volledigheid, we willen de volledige trainingen” en ik geef ze geen ongelijk, ik zou dat zelf ook veel liever gehad hebben, al was het maar als naslagwerk, ik zou daar zonder problemen een paar duizend euro voor neertellen. Als je weet waar ik het over heb zal je het vast met me eens zijn.

Te vaag? Geen idee waar ik het over heb?

OK, voor de volledigheid: in de loop der jaren heb ik volgens mijn boekhouder een dikke € 60.000,- uitgegeven aan trainingen bij Open Circles Academy op het gebied van business, personal development en financial IQ. Volgens dezelfde boekhouder hebben deze trainingen gezorgd voor meer dan 10x deze investering in EXTRA omzet in vergelijking met alle jaren daarvoor. En ik weet dat het heeft gezorgd dat ik mijn sabbatical year kon nemen terwijl mijn bedrijf bleef groeien (dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste resultaat van de uitgave aan de trainingen).

Een aardige Return On Investment, toch?

Maar als mijn droom is dat iedere ondernemer deze educatie moet kunnen krijgen, dan moet elke ondernemer dus in de gelegenheid zijn om € 60.000,- uit te geven aan trainingen….ik hou van groot dromen, maar dat gaat niet (zomaar) werken natuurlijk…en voor de transparantie: ik had in het jaar 2010 absoluut nooit gedacht om OOIT € 60.000,- uit te geven aan educatie. Ever.
Mijn eerste uitgave was denk ik € 4.000,- en ik betaalde het met plezier omdat ik vertrouwen had in Nisandeh als coach en mentor.

We bedachten dat elke serieuze ondernemer wel € 3.500,- moest kunnen betalen (10% op een jaaromzet van € 35.000,-). Daar is het idee voor dit platform ook op gebaseerd en het wordt zelfs nog ietsje beter…dus mis het niet, want de nieuwe crowdfunding campagne met alle extra’s die half november start is eenmalig en de unieke perks zijn beperkt in oplage.

Met deze crowdfundingcampagne financieren we een derde platform (versie 3.0) met ALLE 15 grote trainingen erin en handige functionaliteiten voor de gebruikers, het systeem waar ik van gedroomd heb en wat ik zelf dagelijks zou willen gebruiken.

Ik hou je dus zeker op de hoogte, dat zie ik als mijn plicht omdat je in mijn netwerk zit.

Zoals beloofd heb ik ook een kadootje voor je meegenomen uit Tenerife.

Het kost je niets en ik heb het samen met Nisandeh en het team op Tenerife bedacht en gemaakt, speciaal voor jou.

Klik hier om je kadootje te ontvangen.

Ik ben ook nog benieuwd naar jouw verhaal van het afgelopen jaar: wat waren jouw grootste successen? Welke grootste uitdagingen heb jij overwonnen? Deel en inspireer andere ondernemers, we hebben het nodig!

Ik wens je alvast een geweldig succesvol 2018.
En ik zou het heel leuk vinden om je te ontmoeten als ik terug ben, in ons nieuwe kantoor.

Merijn

PS: Vergeet niet je kado in ontvangst te nemen, je vind het hier.

Download nu 

E-book 'Website Effectiviteitstest

 

Help, ik heb zoveel concurrenten!

Help, ik heb zoveel concurrenten!

Volgens mij is het land met de meeste coaches, trainers en therapeuten.  Op zich is daar niets mis mee, maar het maakt het voor jou wel moeilijk om je te onderscheiden van die vele concurrenten.  Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw doelgroep voor jou kiest en niet één van de vele andere concullega’s

Als jij je niet onderscheidt, dan lijkt het voor jouw doelgroep allemaal op elkaar. En dan is de enige manier waarop een prospect de keuze maakt, de prijs of dat je in de buurt zit. 

Op het moment dat je je onderscheidt, Komen mensen naar je toe komen, omdat zij zich door jou aangesproken voelen. Het kan dan ook zijn dat je een andere (lees hogere) prijs kunt hanteren, wat jou op een unieke manier onderscheidt.

Op het moment dat jij je dus uniek positioneert, is het belangrijk om die positioneringsboodschap overal ten toon spreiden. Dus tijdens een  eén-op-eén gesprek of op social media. Of als jij een training geeft. Maar ook op je website zal het heel duidelijk moeten zijn. 

Nu je weet dat het belangrijk is je te onderscheiden van de concurrenten, vraag je je wellicht af: “Hoe kan ik mijzelf onderscheiden? Hoe zorg ik voor die unieke positionering?

Dat ga ik je vertellen. het is veel eenvoudiger dan je wellicht denkt. Je hoeft slechts  antwoord op drie of vier vragen te beantwoorden.

Wie help je?

De eerste vraag is: “Wie help je”. Daarmee benoem je dus de doelgroep en geef je aan met welk probleem je hen kunt  helpen. Om je een voorbeeld te geven van webalist.  

Wij helpen trainers, coaches, consultants en therapeuten om meer klanten en meer omzet te krijgen door hun website effectief in te zetten en ideale oplossingen te creëren voor hun marketinguitdagingen.

Daarmee is duidelijk dat wij trainers, coaches, consultants en therapeuten helpen en aan meer klanten en omzet. Dus dat is het probleem waar we ze mee helpen. Een heel duidelijk statement.

Waarom wil je hen helpen?

De tweede vraag die je moet beantwoorden is: “Waarom wil je hen helpen? Wat zijn jouw drijfveren?  Wat is jouw motivatie, jouw boodschap? Wat maakt dat jij die mensen wilt helpen?”

Om een voorbeeld te geven gebruik ik weer Webalist, ons eigen bedrijf:
Wij geloven dat ondernemers ondersteund moeten worden door een team dat ervoor zorgt dat zij zich kunnen richten op dat waar zij het beste in zijn en wat zij het liefste doen. Door het voor jou mogelijk te maken dat je de state-of-the-art online marketing kunt implementeren in je business, geloven wij dat jij als ondernemer geheel nieuwe mogelijkheden zult ontdekken en de vrijheid gaat ervaren als nooit tevoren.

Dat is wat ons drijft om ondernemers zoals jij te helpen met het inrichten van hun website en de oplossingen te creëren voor hun marketing uitdagingen.

Waarom ben jij de uitgelezen persoon om te helpen?

De derde vraag die je dient te beantwoorden is: “Waarom ben jij bij uitstek de expert die de doelgroep kan helpen? Waarom moeten ze bij jou zijn?”

Bij de beantwoording hiervan kan je gebruik maken van jouw ervaringen met het probleem, of aangeven hoeveel mensen je al geholpen hebt. Alles wat maar laat zijn dat jij DE  expert om hen te helpen?
Ook dit zal ik illustreren met onze eigen positionering.

Wij  helpen met het realiseren van goed converterende websites, omdat wij ruim 600 van die websites gebouwd hebben voor onze klanten. Van ZZP-ers tot multinationals met meer dan 900 werknemers. Wij maken websites en andere oplossingen waarbij we uitgaan van de meest effectieve marketing methodes. We werken met een divers en getalenteerd team van designers, support professionals, WordPress ontwikkelaars en online-marketing professionals, om te borgen dat de producten en diensten die wij creëren, continu de resultaten van de klanten verbeterd.

Zoals je ziet, een heel duidelijk argument waarom wij DE aangewezen partij zijn om jou te helpen met het genereren van meer omzet via jouw website.

Waar breng je hen naartoe?

De vierde vraag  is niet noodzakelijk, maar het maakt jouw positionering nog sterker. Deze vraag is: “Wat heb jij op langere termijn voor ogen met jouw doelgroep? Waar breng je ze naar toe?”

Op het moment dat ze bij je komen wil je niet dat je ze met één probleem helpt en dat je daarna weer op zoek moet gaan naar andere klanten. Nee je wilt ze eigenlijk in het traject meenemen naar een ander hoger doel. Het voorbeeld voor ons is:

Wij helpen je aan een converterende website die je meer klanten en meer omzet oplevert. We ontzorgen je qua techniek en marketing in de diverse groeifases van jouw onderneming, zodat je jouw onderneming naar ongekende hoogte en grootte kunt groeien.

Zoals je ziet het stopt niet bij het leveren van een site om mee te beginnen, Nee, we willen in alle groeifases van jouw  bedrijf, meegroeien en meedenken en daarin kunnen ondersteunen. Dus we willen je naar grotere ongekende hoogte en groei brengen.

Als je op deze manier voor jezelf die vier vragen beantwoord, dan zal je zien dat je je op een unieke manier hebt gepositioneerd en dan ben je eigenlijk niet meer te vergelijken bent met jouw concurrenten. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is  de antwoorden op deze vragen op je website zetten. Maak het een persoonlijk verhaal zodat jouw doelgroep kan resoneren met jouw boodschap en motivatie.

Filtering aan de poort

Door je op deze manier te positioneren heeft nog een bijkomend voordeel. Het grote voordeel van ondernemer zijn, is dat jij kan bepalen met wie je wilt werken.  Je zult het met me eens zijn dat je het liefst werkt met jouw ideale klanten. Mensen die op dezelfde manier in het leven staan als jij, met dezelfde waarde, normen en interesses.
T
Door deze positionering kan je al aan de poort filteren. Mensen die zich aangetrokken voelen tot jouw positionering en verhaal  zullen naar je toe komen en degene die niet met jouw boodschap resoneren zullen afhaken.

Zoals ik al aangaf, richten wij ons op trainers, coaches, therapeuten en consultants Dat is onze doelgroep. Dat betekent dat anderen zich minder snel tot ons aangetrokken voelen. Dat wil niet zeggen dat ze niet komen, maar in onze boodschap en teksten richten wij ons op de door ons gekozen doelgroep..

Heb je deze vragen voor jezelf beantwoord? Ik ben benieuwd naar jouw positionering. Schrijf het in het reactieveld hieronder. Ik ben reuze benieuwd.

Download nu 

E-book 'Website Effectiviteitstest

 

15 gouden regels voor een effectieve website

15 gouden regels voor een effectieve website

In 2007 begon ik als ondernemer en uiteraard maakte ik mijn website zelf. Het resultaat zag er niet uit en het leverde me vrijwel geen klanten op. De klanten die ik kreeg via de website was het gevolg van een zeer goede naam, waardoor ik goed gevonden werd in Google.  In de jaren daarna heb ik mijn website verbeterd, maar nog steeds zonder resultaat.

Ik bekeek mijn website niet vanuit een marketing oogpunt. Pas nadat ik trainingen had gedaan bij Open Circles Academy werd me duidelijk dat een website  een marketingmiddel is en dat je deze ook zo moest inrichten dat de website je klanten oplevert.

Uiteraard ging na deze training mijn website weer op de schop, evenals mijn bedrijf trouwens. En jawel, ik kreeg betere resultaten, meer klanten en meer omzet 🙂

Door al deze ervaringen realiseerde ik mij dat marketing mijn passie is en dat ik andere ondernemers wilde helpen met on-line-marketing en het maken van converterende websites. Dat heeft ertoe geleidt dat ik mij volledig heb toegelegd op online marketing en het maken van websites voor ondernemers.

Ik wil je behoeden voor de fouten die ik in het verleden heb gemaakt.  Daarom geef ik je hieronder 15 gouden regels om van jouw website een klantenmagneet te maken. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen.

01 Call to Action

Op elke pagina moet een zogenaamde call-to-action staan. Je moet de bezoekers vragen om iets te doen. Dat kan zijn het downloaden van een e-book. Het kan een verzoek zijn om contact met je op te nemen. Je  nodigt hen uit gebruikt te maken van jouw kennismakingsaanbod of je laat ze een survey invullen.

Elke pagina dient dus maar één Call to Action te bevatten.  Maak niet de fout om meerdere  verschillende call-to-actions op één pagina te plaatsen. Dat geeft keuzestress waardoor jouw bezoeker nergens op klikt en de site verlaat.

02 Waar is de banaan

Dit  is een uitspraak die ik geleend heb van AartJan van Erkel , een copywriter. Het is een metafoor. Een aap is altijd op zoek naar een banaan. Op elke pagina van jouw website moet dus ook duidelijk een ‘banaan’ staan voor jouw doelgroep.

De banaan is een duidelijk  opvallende call-to-action knop. Die mag best een contrasterende kleur hebben ten opzichte van de andere kleuren van jouw website. Eventueel met pijlen ernaar toe. Het moet heel duidelijk in één oogopslag te zien zijn waar de call-to-action knop is.

03 drie-seconden regel

Op het moment dat iemand op jouw website komt dan heb je drie tot zeven seconden om ervoor te zorgen dat duidelijk is voor de bezoeker waar jouw website over gaat en of het interessant voor hem is.

Dus in die drie tot zeven seconden moet een bezoeker kunnen zien  wie je helpt, welk probleem je voor hen oplost en waarom je hen helpt.

Daarom is het belangrijk om op de homepagina direct te aan te geven wat de problemen zijn en wat de doelgroep is die je helpt.

04 Wat is jouw doelgroep

Jouw doelgroep moet heel duidelijk en helder zijn. Je hoeft die doelgroep niet helemaal uit te schrijven, maar voor jezelf moet het helder zijn. Wie is je doelgroep? Wat zijn de kenmerken van je doelgroep?

Zijn het mannen of vrouwen? Wat is de leeftijdsgroep? Wat is hun beroep? Wat is hun opleidingsniveau? Zijn ze getrouwd? Wat is hun burgerlijke staat? Hebben ze kinderen? Wat is het salarisniveau?

Al dat soort zaken moet je helder hebben. En op je website moet in ieder geval helder zijn wat de doelgroep is. Dat kunnen ondernemers zijn, of hoog-sensitieve personen, of alleenstaande moeders.

05 Wat is het probleem

Het moet duidelijk zijn welk probleem je voor jouw doelgroep oplost. Het kan best zijn dat jouw methode van werken en jouw werkwijze een oplossing is voor heel veel problemen maar op je website is het belangrijk om je te richten op één specifiek probleem.

06 Jouw contactgegevens

Op je website moeten jouw contactgegevens staan. Dus jouw adres, telefoonnummer, e-mailadres en bij voorkeur ook je kvk nummer en btw nummer.

Hoe meer gegevens van jou op de website staan, hoe meer vertrouwen dat geeft bij de bezoeker.

07 aanbevelingen

Jij kan wel zeggen hoe goed je bent en waarom men bij jou moet zijn, maar het is natuurlijk veel krachtiger als andere mensen dat over jou zeggen. Op je website moeten daarom aanbevelingen en referenties staan, bij voorkeur als video, maar het kan ook in tekstformaat.

Belangrijk is, als het in tekstformaat is, dat je de naam van de persoon erbij hebt staan. Ook dient de de foto van de persoon erbij te staat en eventueel een website als dat van toepassing is. Dat maakt de aanbeveling een stuk geloofwaardiger.

08 Less is more

Veel websites bevatten te veel informatie. Men beschrijft alle diensten, tarieven, achtergrond informatie over de werkwijzen, allerlei soorten producten en mogelijke trainingen, agenda’s, enz.

Op een effectieve marketing website staat zo min mogelijk informatie. Het enige dat je wilt is dat ze op je mailinglijst terecht komen, van je kennismakingsaanbod gebruik maken of dat ze zien dat jij de expert bent op het gebied van het probleem dat zij hebben. Alle pagina’s en teksten moeten daarop gericht zijn. Extra informatie leidt alleen maar af.

09 Onweerstaanbaar aanbod

De mensen moeten je leren kennen dus je moet een kennismakingsaanbod voor ze hebben wat voor hen onweerstaanbaar is.

Het aanbod moet weinig kosten en weinig risico geven. Bij voorkeur is het aanbod geheel gratis. Op deze manier kunnen ze laagdrempelig kennis met jou maken en jou als expert ervaren.

10 Positionering

Er wordt weleens gekscherend gezegd dat Nederland meer coaches, trainers, adviseurs en therapeuten heeft dan inwoners . Hoe kun jij je onderscheiden t.o.v. jouw concurrenten?

De uitgelezen manier om dit te doen is jezelf op een unieke wijze positioneren. Dit kan je eenvoudig doen door de volgende vier positioneringsvragen te beantwoorden en op de over-mij-pagina te zetten:

  1. Wie help je?
  2. Waarom help je ze?
  3. Waarom ben jij de aangewezen persoon om deze doelgroep te helpen?
  4. Waar breng je ze uiteindelijk naar toe als ze met jou in zee gaan? Wat is het uiteindelijke doel?

Doordat jij je eigen verhaal hebt zal jij altijd anders gepositioneerd zijn dan de competitie. Het geeft jouw doelgroep ook de mogelijkheid om zich met jou te verbinden. Mensen die zich aangetrokken voelen tot jouw verhaal, zullen eerder met je willen werken.

11 Story telling

Je website moet zo persoonlijk mogelijk zijn. Plaats daarom een foto van jou erbij. Schrijf ook persoonlijke ervaringen. Maak het heel persoonlijk. De mensen kopen namelijk jou en niet jouw dienst..

Ze moeten jou leuk vinden. Ze moeten jou beter leren kennen. Ze moeten jou vertrouwen en dan gaan ze van jou kopen. Dus hoe persoonlijker je op de website en op sociale media bent, hoe beter.

12 Taal van doelgroep

Zorg dat je de taal spreekt van je doelgroep. Daarom is het van belang om een hele specifieke doelgroep  te hebben, die je goed kent.

Het taalgebruik op je website moet precies aansluiten bij het taalgebruik van jouw doelgroep. Als dat niet aansluit dan is er geen klik, geen connectie en dan zullen mensen minder snel terugkomen op je website.

13 Opt-in formulier

Er moet een mogelijkheid zijn om het e-mailadres van iemand te krijgen in ruil voor een weggever. Een soort invulformulier die een bezoeker kan invullen om gratis waardevolle informatie te krijgen. Je kunt een e-book aanbieden en dan heb je hun naam en e-mailadres nodig om het naar hen te kunnen versturen.

Op deze manier verzamel je e-mailadressen op je mailinglijst en die mensen kan je wanneer jij dat wilt, mails sturen met waardevolle informatie. Jij hebt dan controle wanneer je hen informatie stuurt en waarover. Dus het is essentieel om je mailinglijst te vergroten.

14 Bloggen

Het is belangrijk voor jou om je expertpositie te laten zien, door regelmatig waardevolle blogartikelen te plaatsen op je website. Dus wekelijks, of tweewekelijks of vierwekelijks, maar altijd op dezelfde dag en dezelfde tijd wordt de blog beschikbaar.

Je stuurt het dus in eerste instantie naar de mensen op je mailinglijst, maar je promoot het ook via sociale media.

Het is een ideale manier om jouw expertpositie te vergroten. Bloggen kan natuurlijk ook in de vorm van video’s en je zou zelfs ook audio’s kunnen opnemen.

15 Contactformulier

Bezoekers moeten in contact met jou kunnen treden om je vragen te stellen of meer informatie op te vragen. Dus zorg dat er een goed contactformulier op je website staat.

Maak het de bezoeker makkelijk en vraag dus alleen het minimum aan informatie. Vaak is de naam en e-mailadres voldoende. Soms kan het handig zijn ook het telefoonnummer te vragen.

16 ????

Dit zijn vijftien punten die mijns inziens zeker op je website aanwezig moeten zijn. Ik ben benieuwd of jij nog andere punten hebt die absoluut aanwezig moeten zijn op een effectieve marketingwebsite.

Ik hoor het graag van je, dus mocht je nog aanvullende punten hebben, schrijf ze in het commentaar hieronder.

Download nu 

E-book 'Website Effectiviteitstest

 

Het belang van een mailinglijst

Het belang van een mailinglijst

Je kent waarschijnlijk wel de uitspraak: ‘The money is in the list’. Tot een paar jaar geleden was dit de realiteit. Je wist gewoon dat hoe groter jouw lijst, hoe meer je kon verkopen. Maar eigenlijk klopt die uitspraak niet helemaal. Het hebben van een grote lijst is niet het meest essentiële. (meer…)

Ken jij jouw klantenreis?

Ken jij jouw klantenreis?

Heb je zelf wel eens een auto gekocht puur omdat je de advertentie leuk vond? Of omdat je een billboard zag?Ik kan je zeggen dat ik dat nog nooit gedaan heb Er is meer voor nodig is om mij te verleiden iets te kopen en zeker een grote aanschaf. (meer…)

Durf jij je doelgroep specifiek te maken?

Durf jij je doelgroep specifiek te maken?

Mijn oplossing werkt voor iedereen. Dat hoor ik nog te vaak als ik met andere ondernemers praat. Het probleem daarmee is echter dat je geen marketing kunt doen gericht op iedereen. Een bekende uitspraak onder marketeers is: “Marketing to everyone is marketing to no one“. In de huidige tijd zal je een (meer…)