023-3690000 support@webalist.eu

Het valt me op dat er best  veel ondernemers zijn die, als ze besluiten een website te maken of een nieuwe website te laten maken, dat het zo lang duurt voordat die website operationeel is.  Dat snap ik niet want volgens mij is dat een kwestie van even doorpakken en zo snel mogelijk die site live zetten en daarna gaan verbeteren.

Wat zijn de  redenen waarom het zo lang duurt?

Ik denk dat er een aantal redenen aan te wijzen zijn. Ten eerste onkunde ofwel gebrek aan kennis. Er zijn ondernemers die een website willen hebben, maar ze weten eigenlijk niet hoe ze die website goed op moeten zetten. Ze willen het eigenlijk zelf doen, nemen geen mensen in de hand om die website voor ze op te bouwen. Ze weten ook niet goed hoe ze de teksten moeten maken voor de website en daardoor stagneert het hele proces en duurt het eigenlijk veel te lang voordat de website live komt.

Een andere reden is perfectionisme. Heel veel ondernemers zijn perfectionistisch dus alles moet goed zijn. ik kan je één ding zeggen, op je website is nooit alles goed dus je kan doorgaan met het finetunen n het helemaal goed maken maar uiteindelijk zal het toch niet goed genoeg zijn. Maar dat perfectionisme houdt je wel tegen om die site live te zetten , terwijl als je dit laat varen en dan kan je veel sneller die site live zetten en dan ga je wel gaandeweg verbeteren.

De derde reden waarom het te lang duurt voordat sites online komen is omdat er foute prioriteiten gezet worden en wat bedoel ik daarmee. Je focust je niet zozeer op de teksten en zo snel mogelijk die website live hebben en zorgen dat je klanten gaat krijgen, maar het design moet helemaal goed zijn. Men zoekt heel lang naar foto’s. Men laat een logo ontwerpen., allemaal om die site er mooi en gelikt uit te laten zien.

Begrijp me niet verkeerd, uiteraard is design belangrijk, maar het belangrijkste is dat die website geld voor je gaat opleveren en jouw klanten gaat opleveren Zolang jouw website  niet live is, komen er geen klanten dus zelf zal ik altijd eerder kiezen voor functionaliteit dan voor design en dan gaandeweg kan je de website altijd nog wat aanpassen.

Wat zijn de gevolgen als het te lang duurt voor de website live staat?

Zolang jouw website niet operationeel is  zal deze geen klanten opleveren en als het geen klanten oplevert, dan levert het ook geen omzet op. Daar komt nog bij dat je dan geen platform waarop je jouw expertpositie kunt vergroten en laten zien. Ook heb je geen mogelijkheid om een goede mailinglijst op te bouwen. En het is juist zo waardevol om een grote mailinglijst te hebben. Vandaar dat ik altijd zorg dat mijn websites zo snel mogelijk operationeel zijn

Wat moet je doen om je website snel online te krijgen?

Ten eerste is het een kwestie van ‘Gewoon doen’ Maak tijd vrij om de teksten voor de website te maken. Jij bent de expert, dus jij bent de enige die de teksten voor jouw website kan maken.  Voor de rest kan je het beste hulp zoeken.

Ten tweede, ga niet zelf technische dingen uitzoeken zoals het koppelen van een  e-mailsysteem aan je website. Daar zijn specialisten voor die kan je inschakelen. Zorg ervoor dat jij  je alleen maar op het aanleveren van content hoeft te richten.

Mijn derde tip is dat je ervoor zorgt dat je de juiste stappen maakt. Zorg dat je je focust op de inhoud van jouw website, de content dus. Richt je op het schrijven van het e-book, de teksten van je mails,  op de teksten van je homepagina,  je positioneringspagina.  Mocht je  een logo willen hebben zorg dat je hier zo min mogelijk tijd en geld aan besteedt. Zo kan je via fiverr.com een logo voor $5 – $10 laten maken. Dat is goed genoeg voor de start van je website. Zodra er meer geld binnenkomt, kan je meer geld uittrekken voor een mooier, beter logo.

Richt je dus in eerste instantie op de inhoud van je website zodat je zo snel mogelijk van start kan gaan. Zeker als je hulp inschakelt is het mogelijk om je website in 2-4 weken operationeel te krijgen. En dan kan je aan de slag om te zorgen dat de site je meer klanten en dus meer omzet gaat opleveren.

Hoe lang duurt het bij jou?

Ik ben benieuwd hoe lang heeft het geduurd voordat jouw live was? Of misschien wil je binnenkort een nieuwe website (laten) maken? Binnen hoeveel tijd wil je deze dan operationeel hebben. Laat het weten via het reactieveld hieronder.

Download nu 

E-book 'Website Effectiviteitstest

 

Share This